Reacties van Gasten

le brocard simone kijkt uit vanaf trap
Unknown-18

'10 dagen was ik 'uit de wind en in de luwte' bij Hanneke en Erik in "Sous le vent". ‘s ochtends eerst  het houtkacheltje aanmaken in de gastenwoonkamer/keuken en overdag therapiesessie met Hanneke, houtjes hakken voor de kachel, rondje wandelen, met of zonder hun hond, in de stille golvende heuvels, wat klusjes doen omdat het fijn en leuk is om iets te doen in de buitenlucht, af en toe samen koffie drinken op gezette tijden of op stap in de omgeving. ‘s Avonds een simpele maaltijd bereiden in de goed geoutilleerde gastenkeuken,  en vervolgens heerlijk slapen in de knusse, geleemstucte slaapkamer (mét vloerverwarming!), en duizenden sterren door het dakraam zien in de pikdonkere nachten.

Al met al thuiskomen bij mezelf op deze welkome plek van dit liefdevolle stel'.

Geerten Linders

'Vooral toen ik weer thuis was, merkte ik hoe vol en verrijkt ik me voelde. Dankbaar voor de bijzondere en voedende week bij jullie. De schoonheid, de aandacht, de onverwacht warme ontmoetingen. Er is zoveel ruis en lelijkheid in de wereld en bij jullie was het puur en eerlijk'.

Wilma

bd7523a7-8a38-4ce3-a8c5-63821301cfeb

Over de Awareness Through the Body verdiepingsweek:

'In mijn hoofd werd het ruim en stil. Ik dacht niets. Dat is me nog nooit overkomen'.

'Alle oordelen vielen weg'.

 

'Met een warm gevoel denk ik nog vaak terug aan die heerlijke werk / vakantieweek bij jullie in de Morvan. Heel waardevol voor mij. ‘Non-doing’ was het thema van de week en dat heb ik zeker zo ervaren.

Niet werken-doen. Aandachtig aanwezig zijn met dat wat je doet. Een speciale ervaring, waarin jullie beider aanwezigheid - samen met de workshops en meditaties - heel ondersteunend was.

Vanuit verschillende invalshoeken heb ik een nieuwe inzichten mee naar huis genomen. Ik ben weer aan het werk en merk dat er iets verschoven is in hoe ik het werk doe en hoe ik er insta. Dank jullie wel'.

Patricia

Over de Movement Meditations verdiepingsweek:

'Hoe krijgen we dit de wereld in?'

'Hanneke: aanwezig, aandacht, adem, onbevangen, ontvankelijk, onbevooroordeeld'.

'Een stilte als deze heb ik nooit eerder gevoeld, zij vertelt mij hoe het leven en werken hoort te zijn. Precies dát mogen oefenen, met Erik en Hanneke, die het proces, kundig en liefdevol begeleiden, vult mij met dankbaarheid. Ik neem de ervaringen mee terug naar het snelle Nederland waar wel wat meer rust en aandacht mag komen. Dit zijn de beelden die ik zie: mijn tentje in de ochtenddauw, samen eten in de keuken, boven op een ladder de druiven snoeien, knuffelen met Ber (de hond), schoffelen in de bloementuin, zonsondergang met lange schaduwen, in het midden van de heldere nacht over het gras naar de wc lopen, de geur van lavendel te midden van zoemende bijen'.

Rosemarijn Mulder

'Zeker gaan, naar de non-doing week, zit goed in elkaar. Je gaat er weg met het idee dat je er nogmaals naartoe wilt. Je vroeg naar een verbeterpunt; ik zit zo in elkaar dat ik wel wat meer programma had gewild in de avond. Zoals de woensdag met de (mystieke) poëzie'.

Roger Tonnaer

a1c12bbc-2e8a-48ec-be89-d7c7600befba

'Je vous recommande à 200% cette location. Erik et Hanneke sont d’une gentillesse et d’un accueil rares ! On se sent comme en famille tout en étant indépendant. L’endroit est tout confort, et encore une fois comme à la maison. On s’y sent bien. C’est calme, propre, fonctionnel et chaleureux. Les balades dans le coin sont superbes. J’y retournerai dès que possible ! Le plus : n’hésitez pas à demander à Hanneke une séance de “body reading” ou de psychologie corporelle, elle a des doigts en or !'

Natacha Grouard

b58c4838-95a8-4596-865f-8d873a9f6331

Vertaalde reactie van Nathalie uit Dyon (mei 2023)

"Een zeer aangenaam verblijf in deze prachtige natuurlijke omgeving, ideaal; rust en kalmte. Een zeer warm welkom van Erik en Hanneke, die goed voor hun gasten zorgen. Ik wil ook Hanneke's grote deskundigheid en gouden handen aanbevelen, want ze gaf me een sessie over "fascia release points". Dankzij Hanneke ging ik weg zonder mijn pijnen en met uitleg daarover. Hanneke gaf me ook geweldig persoonlijk advies over hoe ik mijn eigen pijn kan voorkomen en verlichten. Het is een plek die ik ten zeerste kan aanbevelen en waarnaar ik zonder aarzelen zal terug keren. 

Voor wie het leuk vindt; dit is de originele versie van het bericht hiernaast van Nathalie

Très agréable séjour dans ce lieu magnifique en pleine nature, propice au repos et à la tranquillité. Un très bon accueil de la part d'Erik et Hanneke qui sont aux petits soins et toujours bienveillants avec leurs hôtes. Je recommande également le grand savoir-faire et les mains en or d'Hanneke qui m'a prodigué une séance sur les "points de déclenchement et relâchement du fascia". Grâce à Hanneke je suis repartie sans mes douleurs et des explications à ces maux. Hanneke m'a aussi apporté de grands conseils personnalisés afin de prévenir et soulager moi-même mes douleurs. Un lieu que je recommande vivement et dans lequel je n'hésiterai pas à revenir. 

 

Deze zomer was ik een week te gast bij Hanneke en Erik in Frankrijk, in de Morvan om precies te zijn.

Ik had mij aangemeld voor "een week zonder programma" .... alleen deze woorden al... heerlijk toch?

Voor mij was het een schot in de roos, op een plek te zijn waar niets moet, er geen verwachtingen zijn, er geen doelen nagestreefd hoeven te worden.

Waar ik niet alleen kon genieten van de stilte, van de lege dagen waarop ik kon vertragen, maar ook van hun vakmanschap en vakvrouwschap ;-), verscholen in de activiteiten die zij begeleidden en waar je in alle vrijheid uit hun aanbod kon kiezen. En in die vrijheid gebeurde het dat  reflectie, verdieping en verstilling mij ten deel vielen. Ja zo voelde dat, als cadeautjes die naar mij toekwamen.

Hanneke en Erik verstaan de kunst om aanwezig te zijn zonder perse aanwezig te hoeven zijn en juist dat maakte dat ik mij kon laten zakken in deze  zachte zwoele zomer.

Augustus 2022 Emily

Sous le vent, pleisterplaats

Zachtgele luiken onder een zachtgele zon, in dat verder zo stoere landschap, waar het ’s nachts muisstil en aardedonker is. Waar je je kampementje mag opslaan in de tuin, en je verder helemaal je eigen gang kunt gaan. Fietsen, wandelen, naar een meertje. De toerist uithangen, of juist de stilte zoeken. Gezellig een kopje thee drinken, of wat voor je uit mijmeren. Je vrij voelen om je wél of juist niet te laten begeleiden, in wat er speelt in je leven.

Knap hoe Hanneke en Erik precies de juiste sfeer en omstandigheden scheppen in dit kleine paradijsje op aarde.

Sanne Vos (kernzaken), juni 2023

Sous Le Vent. Stilte, rust en weidsheid. Er geldt geen tijd, maar zij gaat er sneller dan je wilt. Niet de geplande 4, maar 8 dagen zijn wij geweest. We hebben genoten van een fantastisch kampeerveld en een overdekte veranda met keuken. Van Erik kregen wij een gastvrij onthaal en ook informatie over de streek en wandelroutes, waarvan ook verscheidene vanaf Sous Le Vent. 's Ochtends ontbijten in de zon, genieten van rust, alleen onderbroken door Hanneke die zingend vanuit het bos wandelend terugkeerde. Met in haar kielzog de poes Leentje en de hond Ber. Prachtig en sereen! Wij kampeerden er, maar in hun schitterende oude huis zijn ook mooie kamers voor gasten die rust, retraite of een training doen op Sous Le Vent. "Wij hopen dat jullie op Sous Le Vent een stukje thuis hebben gevonden" zei Hanneke bij ons vertrek. Zeker en vast! En wij hopen snel weer thuis te komen.

Bert en Aafje

IMG_7210

Letterlijk en figuurlijk een prachtige, fijne en veilige plek waar ik heerlijk heb gefietst, gewandeld, gemediteerd en een aantal helende therapiesessies met Hanneke heb gehad. De vijf dagen dat ik er was gingen veel te snel voorbij, maar toch ging ik, ook na deze korte individuele retraite, al met veel meer rust en ruimte weer naar huis. Ik kom hier zeker terug!

Sietske

'Met de wind mee' verbleven we een poosje bij Erik en Hanneke in de Morvan.

We waren onder de indruk van hun project: een prachtige boerderij, fraaie geleemstucte gastenkamers, het indrukwekkende 'laboratorium' van Hanneke (wat heeft zij een rijkdom aan behandelingsmogelijkheden!), de warme en verdiepende meditatie momenten met Erik in de avonden.....

Een aanrader!

Angèle en Johannes

Buitenkeuken

We zijn terug op de bijzondere plek van Hanneke en Erik, waar het de eerste keer in het teken stond van werk en helpen afronden van leemwerkzaamheden nu dan voor vakantie.
Stilte, donker en schoon waren de woorden die Hanneke gebruikte om te benoemen wat ze zocht in een plek in Frankrijk en gevonden heeft in Gouloux. Sous le Vent biedt echter meer, de stille aanwezigheid van de eigenaren is als een warme deken en bedding voor volledige overgave en rusten in het NU. Of dat nu nou bestaat uit actief zijn of meer ingekeerd en alles daar tussen in, je bent aan het juiste adres.

Wandel routes, tips voor een dagje uit, luisterend oor, gastvrijheid, meedoen met Hanneke haar lessen of een behandeling behoren allemaal tot de mogelijkheden. Het huis met zijn dikke muren en natuurlijke afwerking is uitnodigend en een heerlijke uitvalbasis maar stiekem ook fijn om gewoon weg maar te Zijn...

Christine & Gary