De plek

Het huis

In de herfst van 2019 vonden we dit huis, midden in de groene stilte van de Morvan, een heuvelachtig natuurgebied in de Bourgogne.

Sinds het voorjaar van 2020 is er, - met veel hulp -, gewerkt aan het creëren van een nog fijnere plek dan die er al was.  Voor ons, voor retraitegasten.

We hebben steeds willen aansluiten bij de sfeer van deze boerderij, stammend uit 1841. Soms moest er dan iets langer gezocht worden naar een plank of een steen die ‘pastte’. En Corona schopte alle logische volgordes van verbouwen in de war.

We liepen de nodige uitdagingen en frustraties tegen het lijf.
Maar dankbaarheid voor dit kalm omhullende en weelderig dragende landgoed, naast geloof in wat wij hier bieden, gaven en geven vleugels.

Hier verblijven?

Op ons landgoed (2,2 hectare) komt veel samen. Er zijn nu vier knusse kamers met een huiskamer/ keuken voor gasten en een sfeervolle lesruimte.

Er is ruimte voor vijf vrije kampeerplaatsen op zacht gras tussen bomen.
Een buitenkeuken en een grote bloementuin, met zalige zitjes, staan tot je beschikking.
Je kan rondstruinen op onze velden en in ons pril ‘voedselbos’.
Klik hier voor plaatjes en prijzen.

In de omgeving

De wandelmogelijkheden zijn hier eindeloos, het mooie ‘Lac des Settons’, met prima zwemwater, bevindt op vier kilometer afstand van ons huis. 's Zomers kan je kanoën op de rivier de ‘Cure’. Of zelfs raften op de Yonne. Mountainbikers zijn goed af hier.

Iets verder weg vind je sfeervolle stadjes; Autun, Avallon. In het pelgrimsoord Vezelay kan je de prachtige basiliek bezoeken. Saulieu (17 km) heeft ook z’n charme en je kan er alles krijgen aan boodschappen.

retraite centrum Sous le Vent, boerderij uit 1841, Morvan
Frankrijk-huis111-576x1024
le brocard bloementuin zomer

Sous le Vent, in de luwte

Maar het meest geroemd in de reacties van gasten zijn de geborgen stilte, ruimte en schoonheid, die hier de dienst uitmaken. En die er waarschijnlijk voor zullen zorgen dat je weinig behoefte voelt om uberhaupt de hort op te gaan

Toevluchtsoord en vrijplaats

Je bent onvoorwaardelijk welkom hier je plek in te nemen. Je gewaardeerd en gezien te weten in wie en waar je op dit moment bent.
Je bent welkom om op je eigen manieren te ‘herbronnen’, je creativiteit daar bij in te zetten.

Begeleiding

Je kan ook een beroep doen op onze steun. Hier lees je meer over wat wij voor je kunnen betekenen. En hier over vanuit welke visie we dat doen.

Stilteplek?

Er kan hier gewoon geluid gemaakt worden, gepraat, gelachen, gehuild en wat dies meer zij. Maar na 22.00 uur vragen we je om op fluisterniveau je tijd door te brengen.

Bereikbaarheid

Lees hier hoe je hier komt.