Zesluik – ‘leven met losse handen in tijden van opdrogende bestaansgronden’ – DEEL 3: De coming- out van een gevallen engel

Door Hanneke Verhulst | 29 okt 2023
Gepost in

Zesluik – ‘leven met losse handen in tijden van opdrogende bestaansgronden’ – DEEL 3: De coming- out van een gevallen engel Juist in het trouwe wentelen van de aarde om de zon, -precies op zo’n afstand dat we niet verijzen of  verbranden, nog extra beschermd door een levenslievende atmosfeer, zit … …..

Lees het hele bericht

Zesluik – ‘leven met losse handen in tijden van opdrogende bestaansgronden’ – DEEL 2: De Kans

Door Hanneke Verhulst | 18 okt 2023
Gepost in

Bestaansonzekerheid is teruggekeerd van zogenaamd weggeweest. Daarin schuilt de kans om in het licht van de sterfelijkheid, dat zich niet meer laat verduisteren, weer te voelen wat wezenlijk is: verbondenheid.

Lees het hele bericht

Zesluik – ‘leven met losse handen in tijden van opdrogende bestaansgronden’ – DEEL 1: Rouw

Door Hanneke Verhulst | 09 okt 2023
Gepost in

‘Rouw; klimaatrouw is als rouw bij een potentieel doodsvonnis. We leiden ons af van ’the inconvenient truth’, dmv polarisatie en het creëren van vijanden. De mensheid is niet slecht, wel jong. Hoe te leven zonder ontkenning, maar ook zonder continue verontrusting? Wat is de derde weg?

Lees het hele bericht

Hoepel op met je hier en nu…

Door Hanneke Verhulst | 23 aug 2023
Gepost in

Hoepel op met je hier en nu… Omdat ik, ondanks dat ik niet meer veel pieker, wel nog altijd een denkverslaafde ben, heb ik er nog altijd een aardige taak aan om, bv tijdens mijn wandelingen met Ber, ervoor te zorgen dat ik niet vooral in gedachten ben. Terwijl ik … …..

Lees het hele bericht

Vooruit met de koe! (verdiepend artikel, leestijd 16 – 20 min.)

Door Erik Burema | 24 jul 2023
Gepost in

Wie de geschiedenis niet kent, is gedoemd tot herhalen. Een waarheid als een koe. Maar wel een trage koe. Want dagelijks herhalen we patronen die ons ooit hebben geholpen, maar inmiddels niet meer. De antwoorden van toen zijn de problemen van nu. We lijken het niet te zien. Waarom onderwijzen we onze kinderen geschiedenis? Om ervan te leren toch?
Dit artikel gaat over hoe het cement van de samenleving bezig is los zand te worden. In drie gebieden – politiek, onderwijs en godsdienst – laten zich patronen zien die aan vervanging toe zijn. Het wordt tijd voor een klap op het achterwerk van de koe.

Lees het hele bericht

Trots en troost

Door Hanneke Verhulst | 31 dec 2022
Gepost in

Trots en troost (bij de laatste zonsondergang van 2022) – Wij mensen bevinden ons eigenlijk best in een lastig parket. Bewust van onszelf en het feit dat we bestaan, bewust van onze eindigheid, zijn we daarnaast genetisch behept met doods- en verlatingsangst. En alle angsten die daar weer uit voortkomen, … …..

Lees het hele bericht