De Heilige Koe

‘De heilige koe’ staat symbool voor het onvoorwaardelijke, voedende, kalme en krachtige Zijn. In het vrouwelijke koeienlijf lijkt dit oer-Zijn geboren te worden. En het wordt erdoor gedragen. In deze week wordt de moederkoe ons symbolische ankerpunt. Onze muze. Of we haar energie nou in ons uitnodigen of die van haar kalfje, dat bij haar ligt.

Werkvormen:

  • Embodiment Stretching: gericht op nabijheid tot jezelf en op het herstel van vloeibaarheid in spieren, pezen en fascia en jointrelease
  • De Poly-Vagaal Theorie: gericht op het leren herkennen van de staat waarin je autonome zenuwstelsel (sympaticus en parasympaticus) zich bevindt. En hoe je jezelf met behulp van beweging en adem weer kunt reguleren tot het natuurlijke senang zijn.

Lees hieronder verder over de werkvormen, waarin (vrij bewegen op) muziek, vaak voor zal komen.

fdcd8f3f-1510-4a77-b913-925c87d0eb35 (2)
2e8eadac-77d0-4ea0-a98e-2891899e03ed (4)
76E822DF-314D-4158-B3CF-11E0DBA52860

Vervolg werkvormen:

  • Verschillende laagdrempelige vormen van (zelf)-aanraking: onder andere gericht op het uitnodigen van het ‘nabijheidshormoon’ oxytocine, dat je helpt je veilig en verbonden te voelen.
  • 'Dieren-wellness’: geïnspireerd op wat dierenlijven doen om terug te keren in ontspannen aanwezig zijn:
    Schudden, gapen, beschutting en warmte opzoeken, liggen, soezen, dutten, spelen, stoeien, gek doen, uitleven, lummelen, aan zelfverzorging en nestverzorging doen, etc. Bij mensendieren komt daar nog bij; wandelen omringd door natuur, ambachtelijke repetitieve werkjes doen, schoonheid beleven, dansen, zingen, creatieve vormgeving, je verdiepen in onderwerpen die je wezenlijk voor je zijn, mediteren enz.

Programma:

Ochtend:
9.30-11.00 uur les Embodiment Stretching, met verschillende geleide 'Heilige Koe' meditaties om je te verankeren in die staat van zijn

11.00-12.00 Deelronde, waarin je onderzoekt waar je wezenlijke behoefte voor de middag ligt, en steun krijgt bij hoe je daar vorm aan zou kunnen geven.
Geïnspireerd op de vele vormen van de hierboven genoemde ‘dieren-wellness’

Middag:
14.00 uur: Vrije ruimte om je behoefte te volgen en te vervullen.

En om desgewenst een individuele behandeling triggerpoint- en fasciarelease of joint-release behandeling te doen bij Hanneke.

Avond:
20.00- 21.30 uur: (zelf) aanraking
21.30 uur: stiltemeditatie, ingeleid door Erik.

Om de kosten te drukken bereiden jullie als deelnemers gezamenlijk je maaltijden. Om de programmaonderdelen heen is hier ruim de tijd voor. Wij zorgen dat alle ingrediënten in huis zijn.

Samen zorg dragen voor het alledaagse geeft ook de kans extra te ontspannen in de scharrelende ‘nestgeur’ van samenleven. Te wennen om met behoud van de eigen sfeer, toch samen te zijn.

Prijs programma:

255 euro, excl. verblijfskosten en excl. eventuele individuele behandelingen.

Prijs verblijf:

1 persoonskamer, inclusief eten en gebruik gastenhuiskamer: 480 euro

2 persoonskamer, inclusief eten en gebruik gasten huiskamer: 420 euro p.p.

Eigen tent of kleine camper, inclusief eten: 250 euro

Ook inbegrepen:

Gebruik van een buitenkeuken alias overdekte huiskamer, gebruik van de volledige geoutilleerde lesruimte, vrij toegang op het hele landgoed, gebruik ligstoelen en kussens etc.

D8FE7D08-C488-4A79-B593-F10B4621CC13
4d1fde8b-b381-48f5-95b5-80593cb068d2

Aanmelden Niet meer mogelijk; vol

Je meldt je aan door een mail te sturen naar h.verhulst(at)souslevent.nl (at = @)

Vermeld graag je persoonsgegevens met telefoonummer en adres.

Vermeld daarnaast:

  • Naam van de cursus en datum
  • Je manier van verblijven (zie hierboven)
  • Als je met een ander een kamer of kampeerplek deelt, is het de bedoeling dat twee mensen met naam en toenaam worden aangemeld.
  • We sturen jou of jullie een factuur. Je inschrijving is definitief als de factuur betaald is

Annuleerbeleid:

Lees hier