Meer over: Inside love affair

'Het leven is geen stoet van herinneringen.
Net zo min als de ongelezen bladzijden
In een groot boek dat nog niet uit is.

Het is het open gaan van ogen die lang dicht waren
Het is een visie, ver weg misschien,
Omgeven nog door stilte

Het is het hart dat zich na jaren
Van in gesprek zijn met zichzelf

Voor het eerst uitspreekt in heldere lucht'

David Whyte (Uit: River Flow)

'...Ik ben een boom met een getrainde papegaai
In een van zijn takken
Stilte, gedachten, en een stem ben ik tegelijk 

Ik ben de melodie die uit een fluit komt
Een vonk van een steen, een twinkeling van een metaal
Zowel een kaars als de vlinder die gek op hem is…'

Rumi (Uit: ‘Zeg dat ik jou ben’)
Bron: ‘Wat je zoekt, zoekt jou’, Kader Abdolah 

le-Brocard-groet-van-God-scaled
Sluier
  • We zoeken inspiratie bij pareltjes uit de mystieke poëzie.
  • En last but not least: lichaamswerk. Zie hieronder de toelichting van Hanneke.

Inside Love Affair bestaat ook als een mix van lezing, workshop en verteltheater, die ik soms in Nederland kan verzorgen. Tijdig plannen is nodig. Hier lees je meer.

Wat je vooral moet weten over Inside Love Affair:

Het programma veronderstelt dat je nieuwsgierig bent naar je ervaring in het moment en dat je bereid bent om daarover te delen (overigens zonder in gesprek, laat staan discussie te gaan).

Onze patronen zijn ontstaan in interactie, dus met anderen, en het ‘opschonen’ van die patronen is daarom ook gebaat bij openheid met en naar anderen. De week biedt een introductie op de werkvorm inquiry. De ziel moet misschien even wennen aan die vorm van oefenen, vooral omdat we er diep van overtuigd kunnen zijn dat we het ‘fout’ kunnen doen.

Als we langzaam gaan ervaren dat dat niet zo is, gaat de werkvorm uitgroeien tot een helende ervaring. Het ‘geschrokken ik’ heeft niet gauw teveel helende ervaringen, gelet op hoe hardhandig onze jeugd ons vaak lessen heeft geleerd in bescherming van onze sensitiviteit. Kernachtig in ons bewustzijnwerk is het gegeven dat die harde lessen niet alleen de bouwstenen zijn geworden van onze veiligheid, maar ook de bouwstenen van ons isolement en vaak een vorm van beklemming (voorzichtigheid) of isolement. Harde lessen, meestal in onze jeugd, groeien uit tot patronen in gedrag.

De termen inquiry en geschrokken ik (een ander woord voor ‘ego’) worden meer toegelicht op de uitgebreidere pagina’s van ‘Inside Love Affair’. Een beknopte website in onze website. 

Verder zijn kernachtige elementen:

  • Een opbouw in meer vertrouwd worden met mediteren (het hoe en waarom)
  • Een ervarende verdieping in de vraag in hoeverre het leven - beter: jouw leven -  ‘maakbaar’ is. Waar wel en waar niet? We maken hier gebruik van de de Hindoe visies op verschillende soorten ‘karma’.

Lichaamswerk:
Diep geworteld als het gaat om onze ‘ik-beleving’, is het onderscheid tussen het zichtbare/ tastbare deel van ons lichaam en het onzichtbare deel van ons functioneren. Vanuit het Mysterie (of 'de ziel') gezien is de scheiding niet te maken, maar we leven de verbinding vaak niet werkelijk. Anders gezegd: we behandelen ons lichaam makkelijk als een ‘ding’.

Onderliggend aan de manier waarop Hanneke lichaamswerk inzet is de visie dat het lichaam een geïntegreerd deel is van wat we ten diepste zijn; onverdeeld levend bewustzijn. Het inzetten van de wijsheid van het lichaam begint met de (h)erkenning daarvan.

Het is voor deelname niet van belang hoe lenig je bent. Achterstallig onderhoud? Beter laat dan nooit.

Het lichaamswerk van Hanneke is de 'sportschool van het Mysterie'. Kijk ook op haar eigen site.

 

Lichaamswerk retraitecentrum Morvan
ghghghg

Praktisch, vervolg:


Aankomst zondagavond (vanaf 17.00u); vertrek zaterdag morgen na ontbijt. Woensdag een dag zonder programma. Maar: met suggesties voor (stilte-) wandelingen en verdieping. Of voor bijvoorbeeld een bezoek (met wat aandachtspunten van ons) aan de basiliek van Vezelay.

Ochtend:
08.00 u. Lichaamswerk met Hanneke (kort)
08.45 u. Ontbijt
09.30 u. Meditatie, inleiding, inquiry, deel- en vraag ronde.

Middag:
12.30 u. Warme maaltijd
15.00 u. Lichaamswerk met Hanneke

Avond:
17.30 u. Lichte maaltijd
19.15 u. Meditatie / inleiding / inquiry / deel- en vraag ronde

Opmerkingen:

  • Na 22.30 vragen we je om ‘fluisterstil’ te zijn
  • Het gebruik van alcohol raden we sterk af, omdat alcohol een surrogaat antwoord is op de lastige of uitdagende kant van jezelf tegenkomen. Liefst helemaal niet of hooguit een glaasje per dag (is dit moeilijk voor je? Graag even contact)

 

NB: Beleef je een tijd met veel stress? Of maakte je een crisissituatie mee in het afgelopen half jaar, zoals een scheiding, een heftig ongeval, overlijden van een naaste...? In dat geval raden we je deze week af. Waarschijnlijk past een individueel verblijf beter, met eventueel hulp van Hanneke (therapie). Bel of mail in geval van twijfel.
Inside Love Affair leent zich meer voor een persoonlijke inbreng waar je nog 'enige ruimte' omheen voelt. Achterliggend is het introductie karakter van het
programma. 

Met 1 persoonskamer:

compleet arrangement (zie hiernaast)

€ 630,-  + cursus  € 300,-  totaal: € 930,-

Met 2 persoonskamer, prijs per persoon:

compleet arrangement (zie hiernaast)

€ 570,-  + cursus  € 300,- totaal € 870,-

Met eigen kampeermiddel, 1 persoon:

compleet arrangement (zie hiernaast)

€ 390,-  + cursus  € 300,- totaal € 690,-

Met eigen kampeermiddel, 2 personen op 1 kampeerplaats, prijs per persoon:

compleet arrangement (zie hiernaast)

€ 360,-  + cursus  € 300,- totaal € 660,-

We eten gezond, vers, vegetarisch en glutenarm. Onze kok (Peter) kan rekening houden met een enkele dieetwens als dat dringend nodig is. Graag aangeven in je mail.

Verblijf en prijzen 

Vroegboekkorting: wanneer je boekt voor 15 juni 2024 krijg je 90 euro korting op het totaalbedrag.

Verblijven hier kan op twee manieren. In een kamer , of - 's zomers - , met een eigen kampeermiddel. Neem hier een kijkje.
Kies je voor een kamer, dan heb je ook (mede-) beschikking over een gastenkeuken / huiskamer.

Kies je voor kamperen, dan heb je ook (mede-) beschikking over een ruime overdekte buitenkeuken met uitzicht en kookgelegenheid. Er zijn 4 kampeerplaatsen.

Binnen beschikken we over drie 1 persoonskamers en één 2 persoonskamer.

De prijs voor dit volpension programma bestaat uit (a) een deel verblijf en (b) een prijs voor de cursus. De cursus kost € 300,- pp. Het deel verblijf hangt af van wat je kiest.

Zie het overzicht hiernaast.

Opmerking: In ruil voor de bescheiden meerprijs voor het all-in verblijf van € 45,- per dag (3 maaltijden, lesruimte, 'aangeklede' koffie en thee) vragen we je om bij toerbeurt even te helpen in de keuken (tafel dekken, afwassen).

Aanmelden

Je meldt je aan door een mail te sturen naar erikburema (at) souslevent.nl. (at) = @

Graag je persoonsgegevens met telefoon en adres. Natuurlijk blijft die informatie bij ons.

Vermeld daarnaast:

  • Naam van de cursus en datum
  • Je manier van verblijven (zie hierboven)
  • Als je met een ander een kamer of kampeerplek deelt, is het toch de bedoeling dat twee mensen zich aanmelden (vermeld even met wie)
  • We sturen jou of jullie een factuur. Je inschrijving is definitief als de factuur betaald is

Annuleren

We werken alleen met kleine groepen. Omdat we tijd en ruimte voor persoonlijke aandacht willen kunnen garanderen. En omdat we wel geloven in privacy, maar niet in anonimiteit.

Het commitment dat we hiermee bieden, maakt ons in financieel opzicht kwetsbaar. Daarom vragen we ook om jouw commitment:

Wij bieden geen mogelijkheid tot restitutie bij annulering, tenzij die door een aantoonbare noodsituatie onvermijdelijk geworden is.

Je zou kunnen overwegen om een annuleringsverzekering af te sluiten, wanneer je ook om andere redenen dan een noodsituatie, wilt kunnen annuleren.