Non-Doing Werkweek

Versie 2

Wanneer

23-6-2024 tot 29-6-2024

Maximaal 6 deelnemers

'De natuur haast zich nooit, maar toch wordt alles volbracht' -Lao Tse-

Vakantie?

Toe zijn aan ontspannen. Toe zijn aan niks. Toch brengt letterlijk helemaal niks doen, meestal niet de rust en de ontspanning die je zoekt.

In deze zomerse week klussen en tuinieren we samen gedurende de ochtenden en vieren we daarna de vrije leegte en wat zich daarin voordoet.
Maar als we klussen, klussen we niet zomaar:

Non-Doing

Voordat we beginnen met werken, starten we met een uitgekiende zelfverkennende thema-meditatie, gericht op wat non-doing nou eigenlijk betekent in de dagelijkse praktijk van (onvermijdelijke) duizend en één taken.

Je krijgt een oefening mee die je uitprobeert gedurende de ochtend. We kijken aan het eind van de ochtend gezamenlijk terug naar wat de oefening je heeft opgeleverd, rond je verhouding tot doen en tot werken.

Vrouwen Herstel-atelier De Heilige Koe

heilige koe 1

Wanneer

21 tot 27 juli 2024

Aantal deelnemers: max. 6 vrouwen

VOL

Dagen van zelfzorg en zelf-nabijheid voor vrouwen

Bijkomen en herstellen van alweer een jaartje geleefd hebben, is een kunst op zich geworden. Van oorsprong is het een vanzelfsprekende organische kunst, want je lichaam is erop gemaakt en wil niets liever.

De enorme vaart en veeleisendheid van het moderne leven, sluit alles behalve aan op ons organisme. Al helemaal niet op het vrouwelijk organisme met haar wisselende, zijnsgerichte getijden.
Het krijgt de tijd en ruimte niet meer  om haar kunst van het herstellen uit te stallen in je. En je uit te nodigen om te rusten in haar schoot.

Op den duur vindt het uit zichzelf haar weg niet meer. Wanneer je dan eindelijk besluit tijd en ruimte in te bouwen, dendert de vaart maar door in je systeem; De ‘uit’-knop is niet te vinden. Onrust en ongedurigheid vergallen je poging om nu eens even echt alles los te laten.
Dan is het tijd om je lijf een handje te helpen bij het weer tot stand kunnen brengen van het natuurlijke senang zijn.
En om te leren vertrouwen in de rijkdom die schuilt in rusten. In de vruchtbaarheid van meebewegen met wat zich aandient in je.

Inside Love Affair

DSCF3491

Wanneer

18-8-2024 tot 24-8-2024

Volledig verzorgde retraite
Aantal deelnemers: maximaal 6

We doen graag een kort intake gesprek vooraf online

 

 

We verbinden bewustzijns- en lichaamswerk in een retreat van een week. 'Inside Love Affair' gaat over het fascinerende gegeven dat er persoonlijke groei mogelijk is ‘voorbij’ het ego. Het ego staat dan voor de vertrouwde versie van onszelf die makkelijk vergeet dat we een 'wandelend wonder' zijn. Het ego is wel de ‘tussenpersoon’ genoemd tussen het Mysterie dat we ten diepste zijn en de wereld.

De week heeft als thema: 'Dichter bij het Mysterie'. We verkennen (her-inneren) wat het kan betekenen om onze vertrouwde identiteit niet als enige mogelijkheid te zien en meer op te schuiven in de richting van dat Mysterie. Anders gezegd: wat het is om dat Mysterie meer te leven. Het feit dat we een wonder zijn is objectiever waar dan onze zelfbeelden op basis van onze geschiedenis.

Kenmerken van het programma ‘Inside Love Affair’:

  • We gebruiken het werk van dichters (een indrukwekkende selectie van mystieke poëzie) als illustratie en inspiratie. Dichters kunnen dichterbij brengen wat moeilijk zegbaar is.
  • We zoeken de verbinding met ons lichaam. Het lichaam is net zo goed als ons bewustzijn een manifestatie van het wonder dat we zijn en er is direct verband tussen die twee.
  • Naast lichaamswerk gebruiken we werkvormen als meditatie en inquiry (zelfonderzoek). Inquiry vraagt je nieuwsgierig zijn. En de bereidheid om te willen delen over je ervaring in het moment. 'Je best doen' is niet nodig.
  • We hebben een fijne kok.